Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl çalışır?

Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl çalışır?

Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl çalışır?

İki faktörlü kimlik doğrulaması, Instagram hesabınızı ve şifrenizi korumanıza yardımcı olan bir güvenlik özelliğidir. İki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarladıysanız birisi hesabınıza tanımadığımız bir cihazdan giriş yapmaya çalıştığında bir bildirim alırsınız veya özel bir giriş kodu girmeniz istenir.

Instagram uygulamasında iki faktörlü kimlik doğrulamasını açmak için:

  1. Profilinize gitmek için profile simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
  2. Sağ üstteki more options simgesine ve sonra settingsAyarlar'a dokunun.
  3. Güvenlik'e ve sonra İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması'na dokunun.
  4. Alt tarafta Başla'ya dokunun.
  5. Eklemek istediğiniz güvenlik yöntemini seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.

Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarlarken iki güvenlik yönteminden birini seçmeniz istenir:

İki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanabilmek için bunlardan en az birini ayarlamış olmanız gerekir.

Not: İki faktörlü kimlik doğrulamasını açtıktan sonra giriş isteklerini görebilir, güvenilir cihazları kaldırabilir ve kurtarma kodu almakta sorun yaşarsanız hesabınız için yedek kodlara erişebilirsiniz. Kurtarma kodları hakkında daha fazla bilgi alın.

Diğer Faydalı Kaynaklar

  • Kullanmakta olduğunuz cihazı güvenilir cihaz olarak işaretlemediyseniz bu cihazdan iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanarak giriş yaptığınızda güvenilir olarak işaretleyebilirsiniz. Bu şekilde, tekrar giriş yaptığınızda bir güvenlik kodu girmeniz istenmez. Güvenilir cihazlar, iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanarak giriş yaptığınız ve Bu cihaza güven'e dokunarak güvenilir olarak işaretlediğiniz cihazlardır.
  • Tanımadığınız diğer kişilerin erişebileceği herkese açık veya ortak bir cihaz kullanıyorsanız Bu cihaza güven seçeneğine dokunmamanız gerektiğini aklınızda bulundurun.
  • Kısa mesaj (SMS) ile iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarlamak için daha önce hesabınıza eklediğiniz bir cep telefonu numarasını kullanabilir veya yeni bir numara ekleyebilirsiniz.


Kısaca; İki faktörlü açtıktan sonra hesabım çalınmaz, kapatılmaz gibi düşüncelere kapılmayın.


Kapatılma nedenleri olarak ;


Instagram hesabınız kapatıldıysa, giriş yapmaya çalışırken hesabınızın kapatıldığını belirten bir mesaj görürsünüz. Topluluk Kurallarımıza veya Kullanım Koşullarımıza uymayan hesaplar uyarıda bulunulmadan kapatılabilir. Topluluk Kuralları'nı ve oluşturduğunuz tüm hesaplardaki paylaşımlarınızı dikkatle gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Topluluk Kuralları'nı veya Kullanım Koşulları'nı tekrar tekrar ihlal eden hesapları kalıcı olarak kaldırabileceğimizi aklınızda bulundurun.

Hesabınızın bir hata sonucu kapatıldığını düşünüyorsanız, bu karara itiraz edebilirsiniz. Bunun için uygulamayı açın, kullanıcı adı ve şifrenizi girin ve ekrandaki talimatları izleyin.

Kapatıldı mesajı görmüyorsanız, giriş yapma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Hesabınızı sildiyseniz veya şifrenize sahip olan biri sildiyse, geri getirmeniz mümkün değildir. Daha önce kullandığınız e-posta adresiyle yeni bir hesap oluşturabilirsiniz, ancak aynı kullanıcı adını alamayabilirsiniz.