Instagram Reels videoları hazırlamak için yeni bir yöntemi test ediyor

Instagram Reels videoları hazırlamak için yeni bir yöntemi test ediyor

Instagram Reels videoları hazırlamak için yeni bir yöntemi test ediyor

instagram reels tiktok

Instagram Reels videoları hazırlamanın yeni bir yolunu test ediyor. “Templates” (Şablonlar) adını taşıyan bu yeni yöntem, kullanıcıların platformdaki başka videolardan formatlar ödünç alarak Reels videoları oluşturmasını mümkün hâle getiriyor. Söz konusu özellik, Tiktok’un şablon aracına benziyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar önceden hazırlanmış sekanslara kendi içeriklerini yerleştirebiliyor.

Söz konusu özelliğin ilk versiyonlarından biri, geçtiğimiz ocak ayında Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılmıştı. Josephine Hill isimli Amerikan influencer da mart ayının sonunda bu şablonları gösteren bir paylaşım yapmıştı. Hill’in paylaştığı ekran görüntüsünde kullanıcıların kendi kliplerini önceden hazırlanmış çerçevelere yerleştirebildiği görülüyor. Böylelikle Canva gibi üçüncü taraf araçlara ihtiyaç kalmıyor.

Konuyla ilgili olarak Instagram’ın çatı şirketi Meta’dan Insider sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Reels oluşturmayı daha basit hâle getirmek için daima yeni yollar üzerinde çalışıyoruz. Başka bir Reel videosundaki şablonu kullanarak yeni bir Reel videosu oluşturabilmenizi test ediyoruz. Testleri şimdilik küçük bir kullanıcı grubuyla yürütüyoruz.”



Instagram Reels videolarını geliştiriciler için daha cazip hâle getirmek ve en büyük problemlerinden birini çözmek adına yeni adımlar atıyor. Şirket, TikTok’taki içeriklerin platformda tekrar paylaşılmasını engellemek istiyor. Kısa süre önce yapılan algoritma değişikliğinin temelinde de bu istek yatıyor.